Wednesday, June 17, 2009

ARTIS di KONTI RADIO MALAYSIA SELANGORFM

ZZATI ADALAH SEORANG ARTIS YANG BERASAL DARI BANDAR TUN ABDUL RAZAK JENGKA, PAHANG. NAMA PENUH BELIAU IALAH NUR IZZATI BINTI MOHD RASHID BERUMUR 16 TAHUN LAHIR PADA 3 SEPTEMBER 1993. BELIAU MERUPAKAN SEORANG BINTANG YANG BAKAL MEWARNAI INDUSTRI MUZIK TANAH AIR. TELAH MULA BERJINAK-JINAK DALAM BIDANG SENI SEJAK KECIL LAGI. MINAT ZZATI TERHADAP BIDANG SENI SUARA ADALAH HASIL DORONGAN AYAHNYA YANG MERUPAKAN SEORANG JURUTERA BUNYI DAN MEMPUNYAI SYARIKAT YANG MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN SEWAAN SOUND SYSTEM. MULA DIKENALI SETELAH MEMENANGI PERTANDINGAN NYANYIAN DAN SERING MEMBUAT PERSEMBAHAN. DORONGAN KELUARGA DAN JUGA SOKONGAN RAKAN – RAKAN MEYAKINKAN BELIAU UNTUK MENJADI SEORANG ARTIS.


SINGLE ALBUM INI BERKONSEPKAN MODERN ROCK. DALAM SINGLE ALBUM INI MENGANDUNGI 2 BUAH LAGU ( BUKAN SOMBONG & 3 LANGKAH ). KESEMUA LAGU DAN LIRIK DALAM ALBUM INI DI CIPTA OLEH BAPA SAUDARA BELIAU SENDIRI ( SOMIE ). BEGITULAH PROFILE PERJALANAN ANAK SENI BERNAMA ZZATI DAN YANG PASTI AKAN MEMBAWA FENOMENA BARU DALAM INDUSTRI TANAH AIR.
Semoga anak muda ini akan terus sukses dalam bidang yang diceburinya walau apapun pada artis kecik molek ini janganlah abaikan pelajaran. SEMOGA BERJAYA.


No comments:

Post a Comment