Monday, June 22, 2009

Semi Final PGT - Cabaran 1: Kenduri Kampung

Setelah selesai ujibakat, peserta yang terpilih ke peringkat separuh akhir Pencarian Gadis & Teruna SELANGORfm pun memulakan misi mereka dalam cabaran menempah tiket ke peringkat akhir yang bakal diadakan Ogos nanti.
Namun, bukan semudah yang disangka, banyak cabaran yang peru mereka lalui. Bukan senang nak jadi ikon remaja ni. Cabaran pertama yang perlu mereka lalui ialah bergotong-royong menjalankan kenduri kahwin di sebuah kampung iaitu Kampung Endah, Banting. Kampung ini dijadikan lokasi cabaran PGT kerana ia merupakan antara kampung terbaik yang ada di Selangor dan pernah 3 kali memenangi anugerah.
Sebelum memerah keringat menjalankan kerja kenduri, kesemua 16 peserta diserahkan kepada keluarga angkat masing-masing yang merupakan peserta homestay di kampung tersebut. Semuanya teruja...baik peserta, mahupun keluarga angkatnya.

Gambar kenangan peserta bersama keluarga angkat dan krew SELANGORfm

Gadis-gadisnya...

...teruna-terunanya...

...dan ibubapa angkatnya.

Nasmila bersama ibu angkat

Ekin dan ibu angkatSyatilla dan ibu angkat

Ezad dan bapa angkat yang juga merupakan orang kuat JKKK Kg Endah, En Ramlan.

Rizal dan bapa angkatnya iaitu Pak Ngah, yang sentiasa menceriakan suasana.Yang ini pula, paling istimewa. Bukan senang nak jumpa lagi di zaman sekarang ni. Kalau dulu, ia dipanggil "Oren Bodoh", tak tau la kenapa ia mendapat gelaran tu. Tapi yang pastinya, ia sejenis air berkarbonat yang kurang gas dan kurang manis...sangat nostalgia!

No comments:

Post a Comment